Плазма терапия

Home

Плазма-терапия

Най-новото постижение в естетичната дерматология.

 

Това е високоефективен метод за постигане на подмладяване на кожата с продължителен ефект чрез използване на клетки от собствена кръв.

 

През последните години се използват т. нар. автоложни тромбоцити, за да изгладят бръчките, да заличат белезите от акне или да забавят оредяването на косата. Това е методът автоложна клетъчна терапия или PRP – Platelets Rich Plasma.

Какво представлява тази терапия?

Автоложната клетъчна терапия се базира на естествената способност на тъканите да се възстановяват. Този процес на регенерация, който протича в организма спонтанно и непрекъснато с напредване на възрастта, значително се забавя и възстановяването на кожата след травми става все по-трудно. Чрез метода на автоложната клетъчна терапия се предизвиква мощно ускоряване на тези регенеративни процеси в кожата, подложена на възрастови промени. Основна роля в процеса на тъканното подмладяване имат тромбоцитите – онези малки безцветни клетки, циркулиращи в кръвта на човека, които при порязване, изгаряне или друга травма са първите, които се групират и запушват кървящият съд.

Освен че играят роля за спиране на кървенето при травма, те имат и основна роля за възстановяването на увредените тъкани и кръвоносните съдове. Тромбоцитите съдържат субстанции, наречени растежни фактори, които активират възстановителните процеси в увредените тъкани.
Тромбоцитите се извличат от венозната кръв на пациента и затова методът се нарича автоложна (собствена) клетъчна регенерираща терапия. Тромбоцитите не се култивират, обработват или обогатяват извън тялото, а само се концентрират.

 

При инжектирането на плазма с концентрирано съдържание на собствени тромбоцити (ACR) се освобождават множество естествени растежни фактори, които стимулират клетъчното възстановяване. Това е единствения метод, който води до изграждане на нова, здрава, плътна и изцяло подмладена тъкан. Клетките на кожата нормализират метаболизма и функциите си. Тенът се изравнява и освежава, хиперпигментациите изчезват, регулира се мастната секреция.

Плазма-терапията представлява нов подход в естетичната и anti-age терапия, за постигане на видимо и трайно подмладяване и озаряване на кожата.

Механизъм на автоложно клетъчно подмладяване

 

Възрастово увредената кожа се характеризира със загуба на еластичност и ниска способност за задържане на врага поради намалено съдържание на хиалуронова киселина и колаген.

Инжектирането на тромбоцити:

 • Освобождава растежни фактори
 • Стимулира клетъчно размножаване
 • Увеличава производството на колаген и хиалуронова киселина
  Изгражда нови кръвоносни съдове и подобрява микроциркулацията

 

Резултат е възстановяване и подмладяване на кожата:

 • Натрупан е колаген
 • Еластичността и плътността на кожата са повишени
 • Способността да задържа влага е възстановена

 

Как преминава процедурата?

 

Процедурата преминава през няколко етапа и отнема около 20-30 минути.

 

 1. Взема се кръв със затворена система, като това изключва рискът от заразяване с каквито и да е заболявания.
 2. Отделят се клетъчните компоненти. Плазмата НЕ се обогатява с добавки и ДНК активатори.
 3. Инжектиране на плазмата с концентрирани собствени тромбоцитни клетки в зоните, желани за регенерация.

 

Терапията от 3 процедури през 3 седмици се извършва на всеки 6 или 12 месеца в зависимост от състоянието на кожата.

Времето за възстановяване е кратко – до 24 часа. Резултатите настъпват постепенно след около 10 дни от началото на терапията.

Резултат се изразява в подобряване състоянието на всички параметри, свързани с остаряване на кожата: пигментации и неравен тен, липса на тонус и отпускане, сенки, бръчки и торбички под очите, както и белези от акне.

В сравнение с досега познатите средства и методи за подмладяване, този тип терапия дава отлични резултати в трудни за повлияване зони, като тази окоро очите.

Тъй като се използва кръв от пациента, няма никакъв риск от заразяване или алергия. Постигнатите резултати са по-дълготрайни от придобитите чрез поставянето на хиалуронова киселина и колаген, които се резорбират от тялото.

Автоложна клетъчна терапия Класически процедури:
Инжектиране на колаген, хиалуронова киселина и ботокс
Специфично лечение Инжектиране на PRP c автоложни клетки, придобити от венозна кръв. Използва се регенеративната способност на кожата. Инжектиране на колаген или хиалуронова киселина за запълване на бръчките или инжектиране на ботокс за блокиране движението на мускулатурата.
Резултат/Полза Постигане на цялостно подмладяване на кожата с естествен и траен ефект. Ефективно обновява деликатната и лесно травматична зона под очите. Повлиява тъмни кръгове и торбички, фини бръчки, белези от акне, отпусната кожа, неравен тен и хиперпигментация. Спира косопада и стимулира растежа на космения фоликул. Запълване и корекция на фините линии, бръчки и гънки по цялото лице, шия и ръце, както от мимически, така и от статичен характер: назолабиална гънка, гневна бръчка, „пачи крак”, брадичка,

оформяне на контура на лицето и скулите.

Въздействие върху качеството на кожата Цялостно регенериране, уплътняване на тънката и дехидратирана кожа. Подобрява микроциркулация и функция на клетките. Ефектът е ограничен в зоната на прилагане на продукта и не повлиява останалите нетретирани зони.
Странично действие Няма риск от алергия и кръвно предавани инфекции, тъй като се използват компоненти от собствена кръв и се работи с тройно стерилизирани затворени системи за вземане на кръв. Няма риск от хиперкорекция. Постигат се естествени резултати. Може да има непоносимост към продукт. Има риск от хиперкорекция, поява на хематоми и в редки случаи оформяне на гранули.
Трайност на ефекта Около 1.5 – 2 години. Поставеният продукт се разгражда и абсорбира от кожата за 0.5 до 1 година.
Поддържане на ефекта Кръвните клетки и плазма се резорбират бавно. Поради това процедурите се повтарят на всеки 12 месеца. Бърза резорбция на продуктите. Процедурите трябва да се повтарят на всеки 5-6 месеца.
Съвместимост PRP е съвместимо с всички други процедури.

Запиши си час

  Елеганс Студио

  0876777788

  Елеганс Студио

  elegance8@abv.bg

  Call Now Button