Home

Лазерна епилация Elysion-pro

Д иодният лазер на Elysion-PRO премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката без да увреждат кожата.

Процедурите позволяват ефективно премахване на косми дори от най-чувствителната кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите.

Ефективна ли е лазерната епилация с Elypsion-PRO?

Върху кожата съществуват активни фоликули и по-малък процент неактивни. Фоликулите са подходящи за разрушаване, когато са активни – в анагенна фаза.

Лазерната епилация с Elypsion-PRO разрушава фоликула перманентно. Неактивните фоликули достигат фаза, в която могат да бъдат премахнати при следващите сесии на процедурата.

 

От колко процедури се нуждаете?

Броят на процедурите се влияе от вашия фототип, зоната на третиране и спецификире на всеки клиент. Те се определят от вашия специалист. Обикновено варират между 6 и 10.

 

Подходящ ли е Elypsion-PRO за всеки тип кожа?

Основното различие и предимство на Elypsion-PRO е, че третира много успешно и безопасно хора с по-тъмен и по-светъл тен на кожата.

Епилацията е подходяща за всички зони и фототипове, прилага се през всички сезони (вкл. и лятото), както и безопасно върху кожи с тен.

 

Каква е продължителността на една сесия?

Зависи от зоната. Може да варира от 5 мин (за горна устна) до 1 час (за цели крака).

 

Има ли странични ефекти?

Манипулацията не е болезнена и е толерантна към кожата. Пациентите усещат загряване и леко боцкане. Страничните ефекти са минимални в зависимост от кожата, най-често се проявяват в зачервяване, което преминава бързо.

 

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. Elypsion-PRO не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

Митове за лазерната епилация

Може да предизвика рак на кожата

Лазерната епилация се предлага в световен мащаб като метод за отстраняване на нежеланото окосмяване повече от 20 години и досега няма известен случай на рак на кожата. Лазерната енергия, като цяло, се използва в медицината около 50 години и се е доказала като абсолютно безвредна.

Вреди на яйчниците при жените

Това е абсолютно невъзможно! Импулсът е толкова малък, че най-дълбокото място, на което може да проникне е около 7 мм до 1 см в косъма. Той дори не може да достигне до луковицата на косъма. Затова технологията е измислена така, че светлината да се трансформира в топлина и всъщност тя достига и унищожава луковицата на косъма. Невъзможно е импулсът да достигне който и да е вътрешен орган.

Може да попречи на забременяване

Няма доказателства в световен мащаб, които да сочат, че лазерната епилация може да причини пряко или косвено безплодие, поради особеностите на технологията. Тъй като импулсът е много малък, той по никакъв начин не може да засегне яйчниците, матката или който и да е вътрешен орган.

Запиши си час

  Елеганс Студио

  0876777788

  Елеганс Студио

  elegance8@abv.bg

  ПРОМОЦИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

  Call Now Button